Ανακοινώσεις ΚοινότηταςΠαρέλαση μαθητών δημοτικού.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 εορτάστηκαν από την ελληνική κοινότητα Λουμπουμπάσι  τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ο εορτασμός ξεκίνησε με την θεία λειτουργία  στην εκκλησία του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ. Μελετίου.

Ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κατάνγκας, κ. Μελέτιος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπάσι κ. Ψαρομμάτης

Η θεία λειτουργία τελέστηκε παρουσία του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στο Λουμπουμπάσι κ. Μαργέτη Ευάγγελου, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπάσι και περιχώρων κ. Ψαρομμάτη Γεώργιου, των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνική κοινότητας Λουμπουμπάσι και περιχώρων, των μαθητών των σχολείων της κοινότητάς μας και ελλήνων παροίκων.

Προεδρείο ελληνικής κοινότητας και επίτιμος πρόξενος
Μαθητές κατά τη Θεία Λειτουργία

Ο εορτασμός συνεχίστηκε στο χώρο της ελληνικής κοινότητας με κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της κοινότητας και μαθητική παρέλαση.

Κατάθεση στεφάνου από το πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας
Παρέλαση μαθητών γυμνασίου λυκείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος διάβασε χαιρετισμό του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’, ενώ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Λουμπουμπάσι κ. Μαργέτης διάβασε το χαιρετισμό της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου προς τους απόδημους έλληνες.

Χαιρετισμός Πατριάρχη Αφρικής από το Μητροπολίτη Κατάγκας
Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Λουμπουμπάσι κος Μαργέτης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ψαρομμάτης εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. Τις ομιλίες έκλεισε η διευθύντρια των σχολείων της ελληνικής κοινότητας κ. Γερασιμίδου Βικτωρία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Λουμπουμπάσι και περιχώρων κος Ψαρομμάτης
Η διεύθυντρια των σχολείων της ελληνικής κοινότητας

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με ανάγνωση ποιημάτων και θεατρικές παραστάσεις από τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου των σχολείων της ελληνικής κοινότητας.

Γιορτή δημοτικού σχολείου
θεατρικό γυμνασίου λυκείου

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές των σχολείων μας.

Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά των ελληνικών σχολείων
Παραδοσιακός χορός
Αναμνηστική φωτογραφία